Refleksjoner på en fredag

  • Anser du seg selv som en opplyst person?
  • Tenker du at man vet det en trenger å vite?

Vi lever i et samfunn hvor informasjonen en søker bare er noen tastetrykk unna. Samfunnet oversvømmes med inntrykk og informasjon i alle former og kanaler. Man tenker kanskje at det er mer enn nok, men er det det? Hvordan kan man vite at man får med seg det som betyr noe og det som er viktig? Dette begynte jeg å tenke på når jeg oppdaget en genial oppfinnelse som jeg fram til nå ikke visste om eller tenkte at jeg hadde bruk for. Jeg har i hele mitt voksne liv stått i vaklevorne gardintrapper og stiger, ristet i greiner for å få tak i plommene som henger høyt der opp. Så tenkte jeg at det må jo finnes en enklere måte å få tak i disse godbitene på uten å risikere en sykemelding. Ett kjapt søk på internett gjorde meg oppmerksom på at, joda, det finnes løsning på dette, en fruktplukker med teleskopstang. Den kostet ikke mye heller. Det blei faktisk en glede å plukke ned plommene. Hvorfor har jeg ikke visst om denne tidligere? hvorfor har ingen fortalt meg det? Du lurer kanskje på hvorfor jeg deler en ubetydelig ting som fruktplukker med deg? men det fikk meg til å tenke på at tar jeg det som en selvfølge at alle andre vet det jeg vet eller har tilgang til det? Det fikk meg til å tenke på hvordan vi formidler vår tro videre. Holder vi den for oss selv eller deler vi den frimodig videre? Lar vi andre få ta del i det vi har opplevd i forbindelse med troen eller tenker vi at det er en privat sak? Er vi oss selv nok? Vi er alle forskjellige og på forskjellige steder i livet. Men en ting har vi felles, det er menneskene rundt oss. Vi kan alle på hver vår måte dele vårt kristenliv med noen vi kjenner. Finne en naturlig innfallsvinkel til en god samtale. Så har man sådd et lite frø som etter hvert begynner å spire…….

– Torgrim